Σοβαρά προβλήματα από το χιονιά - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σοβαρά προβλήματα από το χιονιά - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, ενώ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από απόψε το βράδυ.

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται μόνο κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα και στη γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, μετά τις 5 το απόγευμα και αφού υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών εξετάζεται να φύγουν κάποια πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις των σημερινών δρομολογίων.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε συγκεκριμένους δρόμους της Χαλκιδικής και της Πέλλας, εξαιτίας της χιονόπτωσης ή του παγετού, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.

Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Αρναίας - Ταξιάρχη και στη Δασική Οδό Ταξιάρχη - Πολυγύρου (Μέσω Τσουκαλά).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή Οδό Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.

Αποκλεισμένα χωριά στην ορεινή Ναυπακτία

Πέντε κοινότητες στην ορεινή Ναυπακτία εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ άλλες τρεις κοινότητες παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, αποκλεισμένες παραμένουν οι κοινότητες Μανδρινή, Λεύκα, Γραμμένη Οξυά, Κυδωνιά και Καλλονή, προσθέτοντας ότι μέχρι το μεσημέρι τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα έχουν καταφέρει να ανοίξουν το δρόμο.

Πάντως, όπως τόνισε ο δήμαρχος περισσότερα από 10 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες επιχειρούν συνεχώς στο οδικό δίκτυο, διότι υπάρχει πολύς πάγος.

Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, ο δήμαρχος είπε ότι παραμένουν χωρίς ρεύμα οι κοινότητες Αγία Τριάς, Κεντρική και Κοκκινοχώρι, σημειώνοντας ότι «έπειτα από επικοινωνία που είχα με την ΔΕΗ, γίνονται προσπάθειες, ώστε μέχρι το βράδυ να έχει επανέλθει το ρεύμα.»

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Κλειστή παραμένει, λόγω χιονιού, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, η περιφερειακή οδός Ποεντέλης- Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου, καθώς και η λεωφόρος Διονύσου από το γήπεδο Διονύσου μέχρι τον Άγιο Πέτρο και η περιφερειακή Πεντέλης- Μάκρης από την Ανατολή έως τον Διόνυσο.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ προς το καζίνο.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Ανοιχτή είναι από το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας που είχε χτες το σοβαρό πρόβλημα από την χιονόπτωση στο Μαρτίνο.

Καθώς η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί επετράπη και η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών.

Στην Αττική, η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει ακόμα στην περιφερειακή Πεντέλης και στον Διόνυσο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται ακόμα τα αυτοκίνητα στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ