Σοκ και δέος προκαλεί ο πυρηνικός «Σατανάς» του Vl. Putin

Σοκ και δέος προκαλεί ο πυρηνικός «Σατανάς» του Vl. Putin

Συνεχίζει την επίδειξη δύναμης έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ η Ρωσία, παρουσιάζοντας νέα πανίσχυρα όπλα μαζικής καταστροφής και κλιμακώνοντας με τη σειρά της την κούρσα των εξοπλισμών και της έντασης με τη Δύση. 

Έτσι, μία ημέρα μετά την αναγγελία της συχνότερης πραγματοποίησης των γιγαντιαίων στρατιωτικών γυμνασίων «Sapad» στη Λευκορωσία και τη Βαλτική -κάθε δύο χρόνια έναντι τεσσάρων που ήταν μέχρι σήμερα- σήμερα έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική εκτόξευση τεσσάρων βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων, που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών. 

Ο ένας από αυτούς προκαλεί κυριολεκτικά σοκ και δέος, καθώς έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει κεφαλές 40 μεγατόνων που είναι 2.000 πιο ισχυρές από τις βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, ο «Satan 2» (αυτή είναι η κωδική ονομασία του) είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος νέας γενιάς που μπορεί να «τρυπήσει οποιαδήποτε άμυνα» και να εξοντώσει ολόκληρες χώρες -σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, θα μπορούσε να «σβήσει από το πρόσωπο της γης χώρες στο μέγεθος του Τέξας ή της Γαλλίας».

Το ΝΑΤΟ εκτιμά ότι ο εν λόγω πύραυλος έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι «αόρατος», μια ιδιότητα που του επιτρέπει να βρίσκει τον στόχο, χωρίς να εντοπίζεται από τα συστήματα ραντάρ. Το νέο ρωσικό υπερόπλο θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο το 2019 ή το 2020. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν υπό την άμεση εποπτεία του Vladimir Putin -μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρωσίας φέρεται να έδωσε προσωπικά την εντολή για την εκτόξευση τριών εκ των βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχια του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού. 

Διαβάστε Περισσότερα