Το SPD του Μ. Schulz προηγείται των συντηρητικών της An. Merkel

Το SPD του Μ. Schulz προηγείται των συντηρητικών της An. Merkel

Μία ακόμη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία δείχνει ότι οι Σοσιαλδημοκράτες υπό την ηγεσία του Martin Schulz αποκτούν ισχυρή δυναμική. 

Συγκεκριμένα, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα κέρδιζαν τους συντηρητικούς υπό την καγκελάριο Angela Merkel, εάν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, καταδεικνύει μια δημοσκόπηση, η οποία αποτυπώνει ότι το κόμμα της γερμανικής κεντροαριστεράς συνεχίζει να ισχυροποιείται αφότου εξέλεξε ηγέτη του τον Martin Schulz.

Το SPD, ήσσων εταίρος του υπό την Merkel κυβερνητικού συνασπισμού, υπολειπόταν επί χρόνια των συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις και η τελευταία φορά που είχε κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές ήταν το 2002.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, καταγράφει προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας για το SPD, που συγκεντρώνει το 31% της πρόθεσης ψήφου έναντι 30% των συντηρητικών.

Το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 12%, ενώ το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) βρίσκεται στην τέταρτη θέση συγκεντρώνοντας το 10% της πρόθεσης ψήφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Σούλτς απειλεί Μέρκελ - Στο 4% η διαφορά SPD-CDU

Διαβάστε Περισσότερα