Στ. Κοντονής: Αποτρόπαιη και καταδικαστέα εγκληματική πράξη η βόμβα στο Εφετείο

Στ. Κοντονής: Αποτρόπαιη και καταδικαστέα εγκληματική πράξη η βόμβα στο Εφετείο

Τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Εφετείο Αθηνών, όπου διαπίστωσε τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τη βομβιστική επίθεση. «Στα φαινόμενα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής δήλωσε:

«Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η σημερινή εγκληματική ενέργεια και αυτό γιατί σκοπός των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών στο Εφετείο Αθηνών, αλλά και η διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών των περιοίκων και των ανυποψίαστων πολιτών, πολύ περισσότερο που εκτός από τα παραπάνω υπήρξε και απόπειρα κατά της ζωής του φρουρού του δικαστηρίου, ο οποίος τη στιγμή εκείνη εκτελούσε την εργασία του.

Στα φαινόμενα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, πολύ δε περισσότερο δικαιολόγηση αφού εκτός των ανωτέρω στρέφονται ευθέως και του δημοκρατικού πολιτεύματος και του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου».

 Ο κ. Κοντονής θα επιθεωρήσει τις ζημιές ενώ συνομιλεί με τους αστυνομικούς για τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την υπόθεση.

Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου», με αφορμή την έκρηξη βόμβας έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε γνωστό ότι στο Εφετείο της Αθήνας θα γίνουν σήμερα μόνον ποινικές δίκες οι οποίες είχαν προσδιοριστεί από διακοπή προκειμένου να ανακοινωθεί και νέα διακοπή. Η συνεδρίασή τους ορίστηκε για τις 11 το πρώι και οι είσοδος των διαδίκων, δικηγόρων και δικαστών θα γίνεται από την οδό Δέγλερη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Intime News