Στ. Κοντονής για Κουφοντίνα: Δολιότητα ο ισχυρισμός ότι τοποθετήσαμε εισαγγελέα

Στ. Κοντονής για Κουφοντίνα: Δολιότητα ο ισχυρισμός ότι τοποθετήσαμε εισαγγελέα

Αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της κυβέρνησης στην απόφαση για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Αnt1, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι «ότι ήταν μια απόφαση του συμβουλίου των φυλακών και είναι δολιότητα πρώτου βαθμού το να λέει κάποιος ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε εισαγγελέα. Η παροχή άδειας σε κρατούμενο είναι μια θεσμοθετημένη διαδικασία εδώ και χρόνια και δεν αποτελεί κυβερνητική πράξη. Εμείς καταργήσαμε τις φυλακές τύπου Γ' που ξέρετε ότι λειτούργησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και δημιούργησαν πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία πήγαν να λύσουν. Είναι γελοίος ο ισχυρισμός πως οι φυλακές αυτού του τύπου καταργήθηκαν για να παίρνουν κάποιοι άδεια», ήταν το σχόλιο του υπουργού Δικαιοσύνης.

Μάλιστα όπως τόνισε ο υπουργός, «οι κατηγορίες προέρχονται από τη ΝΔ την ώρα που είναι γνωστό ότι επί των ημερών της πήραν άδεια εμπλεκόμενοι με την τρομοκρατία (Χ. Ξηρός) και δραπέτευσαν».

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της μεταμέλειας ο κ. Κοντονής τόνισε ότι το ζήτημα αυτό δεν τίθεται σε περιπτώσεις όπου κρίνεται η άδεια από τις φυλακές.

Κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενη πιθανότητα απόδρασης ή εγκληματικής πράξης του Δημήτρη Κουφοντίνα κατά τη διάρκεια της άδειας, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «θα κριθεί η εκτίμηση του Συμβουλίου ότι δε θα κάνει κακή χρήση της άδειας που του εδόθη».

Φωτογραφία: SOOC