Στ. Κοντονής για Novartis: Κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας

Στ. Κοντονής για Novartis: Κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας

«Σκάνδαλο ή σκευωρία, και τα δυο δε γίνεται. Δεν γίνεται αυτό το σκάνδαλο, που όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει, να είναι ορφανό», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής για την υπόθεση της Novartis, τονίζοντας ότι «θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες».

Κληθείς να σχολιάσει την πιστότητα των προστατευόμενων μαρτύρων, η οποία αμφισβητείται από την αντιπολίτευση, ο κ. Κοντονής, μιλώντας στον ant1 απάντησε ότι «οι εντεταλμένοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ελέγχουν την πιστότητα των μαρτύρων και κανένας δεν είναι ανέλεγκτος».

Σχετικά με τη διαδικασία της έρευνας, είπε πως «η διαδικασία ως προς τα πολιτικά πρόσωπα έχει ανατεθεί στη Βουλή, που την ερευνά με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και για τα μη πολιτικά πρόσωπα ερευνά η Δικαιοσύνη», συμπληρώνοντας ότι «όποιοι έχουν διαφορετική άποψη για το τι έπρεπε να γίνει, ας μας το πουν».

«Υπάρχει προσπάθεια τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργούν. Υπάρχει προσπάθεια κατατρομοκράτησης των μαρτύρων», τόνισε και αναφέρθηκε στην υπόθεση Χριστοφοράκου, σημειώνοντας ότι «επί δέκα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούσαν να βγάλουν τρελή την ιδιαιτέρα του Χριστοφοράκου, που μίλαγε για μίζες» για να συνεχίσει λέγοντας πως εκ του αποτελέσματος της υπόθεσης, «κάθε φορά που βρισκόμαστε σε διαλεύκανση ενός σκανδάλου προσπαθούν να τους βγάλουν τρελούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «κανείς δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας από την κυβέρνηση. Δεν ήξερα ούτε καν τι περιέχει η δικογραφία. Από δημοσιογραφικές έρευνες είχα πει τότε ότι έχω την εντύπωση ότι το σκάνδαλο Novartis θα είναι μεγαλύτερο του σκανδάλου της Siemens. Με βάση τη δημοσιογραφική έρευνα και όχι τα στοιχεία της δικογραφίας», απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε ερώτηση σχετικά με το αν γνώριζαν στελέχη της κυβέρνησης ή ο ίδιος λεπτομέρειες από την δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.

Για την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και στο σύστημα Δικαιοσύνης τόνισε ότι «την έρευνα για την οποία γίνεται τόσος λόγος, δεν τη διεξαγάγει η κυβέρνηση. Αυτοί που λένε τέτοια πράγματα, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και το τι κακό κάνουν. Η Δικαιοσύνη, εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν την υπόθεση», κατέληξε ο κ. Κοντονής.

Φωτογραφία: Intime News