Στ. Κοντονής: Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα εάν το ζητήσει η Τουρκία

Στ. Κοντονής: Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα εάν το ζητήσει η Τουρκία

Έξοδο διαφυγής, μέσω της Δικαιοσύνης, αναζητά η κυβέρνηση, μετά τα πυρά που δέχτηκε για την αίτηση ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του Τούρκου στρατιωτικού. 

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη Τύπου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα. 

«Το θέμα είναι να έχουμε μια δίκαιη δίκη, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο Erdogan», είπε ο κ. Κοντονής. 

Ωστόσο, για το θέμα της έκδοσης ο κ. Κοντονής τόνισε ότι έχει οριστικά κλείσει. «Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα».

Νωρίτερα, σε άρθρο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για αυταρχισμό και μη σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, εξέφρασε το ερώτημα γιατί οι λόγοι της κυβερνητικής αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

«Είναι παράδοξο να μην έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι ακύρωσης που επικαλείται ο υπουργός Εσωτερικών κατά της απόφασης της ανεξάρτητης αρχής προσφύγων», τόνισε.

Διαβάστε ακόμα:

- ΔΣΑ: Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι αυτονόητος

Φωτογραφία Intime News