Στ. Μπένος στο Liberal: Είμαι αποφασισμένος να παράξω έργο - Αυτό θα μιλήσει

Στ. Μπένος στο Liberal: Είμαι αποφασισμένος να παράξω έργο - Αυτό θα μιλήσει

«Είμαι αποφασισμένος να παράξω έργο. Αυτό θα μιλήσει» δηλώνει στο Liberal o Σταύρος Μπένος, μια μέρα μετά την πρώτη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πορεία του έμπειρου πολιτικού από την ανοικοδόμηση της Καλαμάτας, έως τη σύσταση των ΚΕΠ που μεταμόρφωσαν το δημόσιο και βελτίωσαν την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών, είναι πλούσια.

«Η πιο τιμητική πρόκληση που μου έγινε στα 43 χρόνια που είμαι στη δημόσια ζωή», είπε ο Σταύρος Μπένος, πρώην υπουργός και δήμαρχος Καλαμάτας για την επιλογή του πρωθυπουργού να τον ορίσει επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης Εύβοιας.

Ο ίδιος παρουσίασε τον οδικό χάρτη του εγχειρήματος για την αποκατάσταση του νησιού, όπου όπως είπε «πρέπει να γίνει σε μια ολιστική βάση». Όπως δηλώνει και στο Liberal, είναι έτοιμος και αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην πρόκληση, έχοντας την απαραίτητη εμπειρία και όρεξη για το δύσκολο αυτό εγχείρημα που του ανατέθηκε. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «δεν υπάρχει κανένας χώρος για καπετανάτα» και αναφέρθηκε στις τρεις φάσεις του προγράμματος ανασυγκρότησης:

  • άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες
  • αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά
  • μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την αναγέννηση της περιοχής

Ο Σταύρος Μπένος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1947, σπούδασε αγρονόμος - τοπογράφος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και σε ηλικία 31 ετών το 1978, διεκδίκησε το δήμο Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια της πορείας του κέρδισε τον τίτλο του ανθρώπου των προκλήσεων και κρίσεων. Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, υπέρ των μεταρρυθμίσεων, στην τρίτη του θητεία στο δημαρχιακό θώκο της Καλαμάτας ζει τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού. Ο ίδιος αναλαμβάνει την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας, η οποία αναγεννήθηκε πλήρως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ως υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ανέλαβε την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα. Πετυχαίνει την ίδρυση και λειτουργία των ΚΕΠ, όπου το 1999 γίνεται πράξη.