Στ. Θεοδωράκης: Όπως ο Τσίπρας προτιμά Καμμένο έτσι και ο Melenchon προτιμά Le Pen

Στ. Θεοδωράκης: Όπως ο Τσίπρας προτιμά Καμμένο έτσι και ο Melenchon προτιμά Le Pen

«Η αλήθεια είναι ότι πήραμε μια μικρή χαρά από το Παρίσι, μετά από πολύ καιρό. Νικήθηκαν οι ακραίες δυνάμεις, νικήθηκε ο λαϊκισμός, ελπίζω και στα δικά μας, να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα», δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα του α'' γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού «ο Macron πολεμήθηκε από τα κομματικά κατεστημένα, αλλά τα κατάφερε και η εκλογή του στην Προεδρία της Γαλλίας σε λίγες μέρες μπορεί να σημάνει μια νέα πορεία για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη με λιγότερες ανισότητες, μια Ευρώπη της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ιδέας και όχι των εθνικισμών».

Νωρίτερα με δήλωση του στο Twitter o ίδιος σχολίασε την επιλογή του νεοκομμουνιστή υποψήφιου Jean-Luc Melenchon στις γαλλικές προεδρικές εκλογές να μην δώσει γραμμή για τον β' γύρο, λέγοντας ότι «Ο Melenchon αρνείται να επιλέξει ανάμεσα στον Macron και την Le Pen! Ως γνήσιος λαϊκιστής κλείνει το μάτι στους ακροδεξιούς αντιευρωπαϊστές», ενώ στη συνέχεια προσέθεσε πως «η στάση Melenchon δείχνει ότι τα στρατόπεδα δεν είναι πια Αριστεροί-Δεξιοί. Είναι οι έμποροι του φόβου ενάντια στις ανοιχτές κοινωνίες».

 

Τέλος σε άλλο tweet ο κ. Θεοδωράκης έγραψε: «Σωστή παρατήρηση: όπως ο Τσίπρας προτιμά Καμμένο έτσι και ο Melenchon προτιμά Λεπέν. Που είναι το παράξενο;».