Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να πάψουμε να είμαστε μια μονοθεματική τηλεοπτική δημοκρατία

Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να πάψουμε να είμαστε μια μονοθεματική τηλεοπτική δημοκρατία

«Είναι αστείο, η χώρα έχει προβλήματα, με την οικονομία, στις σχέσεις της με την Ευρώπη, με την Τουρκία και ξαφνικά εδώ και τρεις μήνες έχουμε αποκτήσει τον τίτλο μια μονοθεματικής δημοκρατίας. Το μόνο που μας απασχολεί είναι τα κανάλια. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί. Πρέπει να κλείσει αυτό το θέμα και να πάμε να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του κόσμου» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ζητώντας να αλλάξει η ατζέντα της δημόσιας συζήτησης.

Ερωτώμενος για την υποψηφιότητα Πολύδωρα ανέφερε ότι ήταν μια ντροπιαστική απόφαση του κ. Τσίπρα. «Επιλέγει έναν ενεργό πολιτικό αρχηγό ενός ακροδεξιού κόμματος. Είναι τυχαίο ότι η Χ.Α χαιρέτισε την υποψηφιότητά του για το ΕΣΡ; Αυτά είναι απίθανα πράγματα και νομίζω ότι ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχόντουσαν αυτή την εξευτελιστική πρόταση» τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στο θέμα του επικείμενου ανασχηματισμού λέγοντας: «Φοβάμαι, ότι θα οδηγηθούμε σε καινούργια πρόσωπα που θα είναι μία από τα ίδια, δηλαδή κομματικοί υπάλληλοι άνθρωποι που δεν έχουν εμπειρία ζωής, άνθρωποι που καθυστερούν, άνθρωποι που δεν αποφασίζουν σωστά» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα πάμε σε εκλογές και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να θρέφει το κομματικό κράτος.

«Το κύριο σημείο που συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους προηγούμενους -δηλαδή με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- είναι η φροντίδα των δικών τους παιδιών. Όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα, το κόμμα που κυβερνάει θέλει να ταΐζει, να φροντίζει τα δικά του παιδιά. Δημιουργεί ένα στρατό από έμπιστους μέσα στην κρατική μηχανή» τόνισε και συμπλήρωσε ότι ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση προσθέτει μερικά ακόμη υπουργεία, με υπαλλήλους, συμβούλους, μετακλητούς που θα προστεθούν στον κρατικό μηχανισμό.