Στα 18 χρόνια αυξάνεται η περίοδος εκμετάλλευσης των VLT's για τον ΟΠΑΠ

Στα 18 χρόνια αυξάνεται η περίοδος εκμετάλλευσης των VLT's για τον ΟΠΑΠ

Σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις παιχνιδομηχανές (VLT's) που θα μπορούν να εγκατασταθούν σε gaming halls και στα πρακτορεία του OΠΑΠ φέρνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Μία από τις σημαντικότερες τροποποιήσεις είναι ότι αυξάνεται στα 18 χρόνια η περίοδος εκμετάλλευσης των VLT's από τον ΟΠΑΠ αντί των δέκα που προβλέπονταν στο προηγούμενο καθεστώς. Την ίδια στιγμή ενώ μειώνεται από 35.000 σε 25.000 ο συνολικός αριθμός των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ, παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των μηχανών που δύνανται να εγκατασταθούν ανά κατάστημα.

Έτσι σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυξάνονται:

- κατά μέγιστο σε 50 (από 25) οι παιχνιδομηχανές που μπορούν να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους (Gaming Halls)

- κατά μέγιστο σε 15 (αντί από ένα έως τρία) των παιχνιδομηχανών ανά κατάστημα του ΟΠΑΠ

Από την αιτιολογική έκθεση προκύπτει ότι δεν χρειάζεται να γίνει διαγωνισμός για παραχωρησιούχους και το σύνολο των 25.000 VLT''s θα τα διαχειριστεί ο ΟΠΑΠ. Με βάση το προηγούμενο καθεστώς, από τα 35.000 VLT's τα 16.500 μηχανήματα θα ήταν του ΟΠΑΠ και τα 18.500 των παραχωρησιούχων.

Αναμφισβήτητα το νομοσχέδιο αποτελεί ένα πολύ θετικό επιχειρηματικό νέο για τον ΟΠΑΠ που ανέμενε για καιρό το ξεκαθάρισμα του πλαισίου ώστε να προχωρήσει περαιτέρω στη μεγάλη επένδυση των VLT's.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζει ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου «θα λειτουργήσουν λιγότερα παιγνιομηχανήματα σε πολύ λιγότερα σημεία επιτυγχάνοντας μικρότερη έκθεση στο τζόγο και πιο εύκολο, άρα πιο αποτελεσματικό έλεγχο, χωρίς να δημιουργείται οικονομική ζημιά στο Δημόσιο».

B. Γεώργας