Στα 8 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Στα 8 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για Έλληνα, άνδρα μέσης ηλικίας, που είχε στενή επαφή με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. και σύμφωνα με τους γιατρούς η κλινική του εικόνα δεν διαφέρει από τα άλλα κρούσματα  που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Όπως ενημέρωσε εχθές ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας τα υπόλοιπα 7 κρούσματα νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στα νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για το ενδεχόμενο κάποιοι να έχουν νοσήσει, χωρίς ωστόσο να έχει καταγραφεί το εκάστοτε κρούσμα, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι «μπορεί να συμβαίνει, χωρίς ωστόσο να είναι υψηλή η πιθανότητα», ενώ συμπλήρωσε ότι μια τέτοια περίπτωση θα αντιμετωπιστεί άμεσα από τις αρμόδιες Αρχές.

Παράλληλα, έδωσε εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες ξεκαθαρίζοντας ότι η πιο ευαίσθητη ομάδα είναι οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα, καθώς όπως είπε ο κορονοϊός σε αυτούς είναι πιθανόν να δώσει μια βαρύτερη εικόνα νόσησης απ’ ότι σε νεότερους ανθρώπους ή παιδιά. 

Διαβάστε ακόμα:

Τέσσερα σενάρια προστασίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα