Στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Π. Μαρινάκης

Στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Π. Μαρινάκης

Η διήμερη επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στην Ήπειρο συνεχίστηκε με δεύτερο σταθμό τα Ιωάννινα, με στόχο τη συνεχή επαφή με τις οργανώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά την Άρτα, ο Παύλος Μαρινάκης και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ βρέθηκαν στα Ιωάννινα με πρώτο τους προορισμό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου συνάντησαν τον διοικητή Νίκο Κατσακιώρη, τον υποδιοικητή Κωνσταντίνο Ντιναλέξη, τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Γιώργο Φλούδα, αλλά και τους ειδικευόμενους ιατρούς Λάμπρο Δημακόπουλο και Δημήτρη Κοσμά.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 111 κλίνες αναπτυγμένες ειδικά για περιστατικά Covid-19, εκ των οποίων υπάρχουν 79 κλίνες ΜΕΛ Ενηλίκων (Μονάδες Ειδικών Λοιμωδών), 10 κλίνες ΜΕΛ παίδων και 22 κλίνες ΜΕΘ Covid.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στα επείγοντα προσήλθαν 6.023 ασθενείς με κορωνοϊό και εισήχθησαν για νοσηλεία 683, ενώ στο εμβολιαστικό κέντρο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 38.500 εμβολιασμοί, με το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών του Νοσοκομείου να ξεπερνά το 80%.

«Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μας δίνεται μια ακόμα ευκαιρία να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας για τον ιερό αγώνα που δίνουν καθημερινά για την υγεία όλων μας. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση του ΠΓΝΙ για τις άοκνες προσπάθειές τους, αλλά και το γεγονός ότι δίνουν οι ίδιοι το παράδειγμα του εμβολιασμού με 8 στα 10 άτομα να είναι ήδη εμβολιασμένα που είναι το πιο σημαντικό. Κι αυτό το μήνυμα της αναγκαιότητας και της εμπιστοσύνης στον εμβολιασμό έρχεται από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βορειοδυτικής Ελλάδας που θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη συλλογική νίκη της γενιάς μας. Οφείλουμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, βάζοντας πάνω από όλα τη δημόσια υγεία και τους ανθρώπους της, έτσι ώστε να μη μείνει κανείς πίσω την επόμενη μέρα μετά την πανδημία», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Σειρά είχε η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Βελλάς Ιωαννίνων, όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος μαζί με τον οποίο περιηγήθηκαν στους χώρους της Ακαδημίας, συνομιλώντας για την ιστορική διαδρομή της από την ίδρυσή της το 1911 μέχρι και σήμερα. Στο χώρο της σχολής λειτουργούν διάφορες εγκαταστάσεις όπως τυροκομείο, μελισσοκομείο, κτηνοτροφείο αλλά και εργαστήρια.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Μιχαήλ Αλεξίου, ο υποδιευθυντής Βασίλης Μποζιάρης, υπεύθυνος για την οργάνωση και την λειτουργία των τμημάτων της Ακαδημίας και ο πάτερ Δημήτριος, σπουδαστής της Ακαδημίας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στα Ιωάννινα, ο Παύλος Μαρινάκης και τα στελέχη της Οργάνωσης είχαν μια συνάντηση με τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλογιάννη.

Την δεύτερη ημέρα της παρουσίας της ΟΝΝΕΔ στα Ιωάννινα, ο πρόεδρος και τα στελέχη επισκέφθηκαν το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού «Βίκος», μιας επιχείρησης-πρότυπο, στην οποία ξεναγήθηκαν από τον Υπεύθυνο Παραγωγής Γιώργο Θώμο και το Διευθυντή των εργοστασίων Μιχάλη Παπασταύρου.

Το εργοστάσιο «Βίκος» έχει τη μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής σε ολόκληρη την Ελλάδα εμφιαλώνοντας 81.000 φιάλες ανά ώρα, λειτουργώντας ταυτόχρονα 8 διαφορετικές γραμμές παραγωγής.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν το εργοστάσιο «Νιτσιάκος» όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Κώστα Νιτσιάκο και την Διευθύντρια Παραγωγής Ελένη Παπαδοπούλου.

Η εταιρεία απασχολεί 1000 άτομα προσωπικό, έχοντας ένα κύκλο εργασιών της τάξης των 360 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Η εταιρεία ξεκινάει την παραγωγή από τα αρχικά της στάδια (από τις πρώτες ύλες δηλαδή και τις ζωοτροφές) μέχρι και την τελική επεξεργασία του προϊόντος. Με δεκάδες κέντρα διανομής σε ολόκληρη την Ελλάδα, η εταιρεία έχει εξαπλωθεί και εκτός των συνόρων με ένα εκτεταμένο δίκτυο εξαγωγών στα Βαλκάνια, την Ιταλία και την Κύπρο.

 «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρα μας όταν βλέπουμε σε κάθε γωνιά της επιχειρήσεις και ανθρώπους που εξελίσσονται καθημερινά και δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου τους. Ο συνδυασμός τέτοιων πρότυπων εταιρειών, με δυναμική και συνεχή εξέλιξη, η μέριμνα της Κυβέρνησης για την επιβράβευση καλών εταιρικών πρακτικών αλλά και η προτεραιότητα που έχει δώσει στους νέους ανθρώπους είναι η συνταγή της επιτυχίας για την οικοδόμηση μιας νέας εποχής στη χώρα μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Στην επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στα Ιωάννινα συμμετείχαν ο υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιος Κορομηλάς, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Καραμίντζιος, ο αναπληρωτής υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Γιάννης Ξιούφης, ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Νεόφυτος Καλαϊτζίδης, ο τομεάρχης πολιτισμού του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ  Δημήτρης Γερασιμίδης, ο υπεύθυνος Οργανωτικού Περιφερειακών Οργανώσεων Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Φάνης Πασχάλης και ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων Δημήτρης Πουλιάνος.