Στα «Ποσειδώνια 2016» ο Θ. Δρίτσας

Στα «Ποσειδώνια 2016» ο Θ. Δρίτσας

Τη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016» στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επισκέφθηκε το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας, συνοδευόμενος από τον γγ του υπουργείου, Γιάννη Θεοτοκά, τον γγ Λιμένων και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη και τον γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλη.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η φετινή διοργάνωση των Ποσειδωνίων σημαδεύεται από την πιο λαμπρή αναβάθμιση σε συμμετοχές αντιπροσωπειών, σε συμμετοχή κυβερνητικών εκπροσώπων από όλο τον κόσμο και από το μεγάλο ενδιαφέρον από άποψη περιεχομένου των συνεδρίων, σεμιναρίων και των υπόλοιπων εκδηλώσεων», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός. «Η ελληνική ναυτιλία διατηρεί τον δυναμισμό της και στέλνει μηνύματα μέσω των Ποσειδωνίων, κάτι που κάνει και η παγκόσμια ναυτιλία, δεσμευόμενη για την ποιοτική ναυτιλία, τον σεβασμό στον άνθρωπο, τη ναυτική παράδοση, το περιβάλλον και την τήρηση των διεθνών κανόνων από όλους», πρόσθεσε.

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι τον δυναμικό κλάδο της παγκόσμιας ναυτιλίας τον υποδέχεται η Ελλάδα σε συνθήκες δύσκολες και αντίξοες, με τη χώρα μας να διατηρεί την πρωτοπορία μίας διεθνούς δραστηριότητας, που τόσο μεγάλη σημασία έχει και για την ελληνική οικονομία και για την παγκόσμια», υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισκέφθηκε περίπτερα ναυτιλιακών εταιρειών, ξένων και ελληνικών, και συνομίλησε για τις προοπτικές στη ναυτιλία και τη νέα τεχνολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ