Στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ο νέος επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ

Στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ο νέος επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Gutierrez αναμένεται να ανακοινώσει τον διορισμό του Mark Lowcock, στελέχους της βρετανικής κυβέρνησης, ως νέο επικεφαλής του παραρτήματος ανθρωπιστικής βοήθειας του οργανισμού, είπαν αξιωματούχοι και διπλωμάτες του οργανισμού χθες.

Ο Lowcock, επικεφαλής του υπουργείου Διεθνούς Ανάπτυξης της Βρετανίας από το 1985, θα αντικαταστήσει τον Stephen O''Brien, ο οποίος είχε διοριστεί στη θέση από τον προηγούμενο ΓΓ του ΟΗΕ Ban Ki-moon τον Μάρτιο του 2015.

Ο διορισμός αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το τέλος της εβδομάδας, και ενώ ο διεθνής οργανισμός προσπαθεί να βοηθήσει περίπου 20 εκατομμύρια άτομα στα πρόθυρα λιμοκτονίας στη Νιγηρία, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη, και αγωνίζεται να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια σε άλλες εμπόλεμες ζώνες όπως τη Συρία και το Ιράκ.

(Το υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης ασχολείται με τη συνεισφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής όπως τη φτώχεια και ασθένειες, τις μαζικές μεταναστεύσεις, την ανασφάλεια και τις συρράξεις, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ