Στη Βουλή η τροπολογία για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις

Στη Βουλή η τροπολογία για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις

Τροπολογία με την οποία νομοθετούνται οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Σύμφωνα με τον Υπουργό προβλέπεται η υλοποίηση των επαναληπτικών εξετάσεων το Σεπτέμβριο σε όλα τα μαθήματα κι όχι μόνο εκείνα που μπορεί να έχασαν οι μαθητές.

«Μπορεί εκτός από ένα πρόβλημα υγείας να έχουν πάθει και ψυχολογικό σοκ από το θάνατο δικών τους ανθρώπων για παράδειγμα. Είναι δυνατόν να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δώσουν εξετάσεις τον Ιούλιο; Άρα το πολιτικά ορθό και κοινωνικά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά σωστό, όπως μας έχουν πει όλοι οι ειδικοί είναι να εξεταστούν το Σεπτέμβριο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι μαθητές που δεν θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές λόγω σοβαρού κωλύματος, θα εξεταστούν - για λόγους ισονομίας και συνταγματικότητας -  στο σύνολο των προβλεπόμενων  μαθημάτων κι όχι μόνο σε εκείνα που έλειπαν.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε λόγο για «λάθος επιλογή» και προσέθεσε: «Κάνετε τόσες πολλές δηλώσεις που δεν μπορεί να τις καταναλώσει η ελληνική κοινωνία».

Αναλυτικά η τροπολογία εδώ

Αλέξανδρος Διαμάντης