Στη Σιγκαπούρη Τραμπ και Κιμ για την ιστορική συνάντηση κορυφής

Στη Σιγκαπούρη Τραμπ και Κιμ για την ιστορική συνάντηση κορυφής

Στη Σιγκαπούρη στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας καθώς την Τρίτη ( 09.00 τοπική ώρα) είναι προγραμματισμένη η πολυαναμενόμενη συνάντηση Κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Το πρωί της Κυριακής έφτασε στην Σιγκαπούρη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας και μετά το μεσημέρι ο Ν. Τραμπ.

Κορυφαίο θέμα στις συνομιλίες μεταξύ των δυο ανδρών αναμένεται να είναι το θέμα των πυρηνικών όπλων της Πιονγιανγκ, ένα ζήτημα που οδήγησε σε απομόνωση τη Βόρεια Κορέα μέσα από βαριές κυρώσεις εναντίον της από τον ΟΗΕ.

Ο Κιμ στη Σιγκαπούρη

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της πόλης κράτους με μήνυμά του στο Twitter.

«Καλωσόρισα τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μόλις έφθασε στη Σιγκαπούρη», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Βιβιάν Μπαλακρισνάν αναρτώντας μια φωτογραφία που τον εικονίζει να κάνει χειραψία με τον Κιμ, ο οποίος φορά γυαλιά κι ένα σκούρο κοστούμι Μάο.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε από την Πιονγκιάνγκ στις 08:30 το πρωί της Κυριακής, τοπική ώρα (02:30 ξημερώματα Κυριακής, ώρα Ελλάδας) με προορισμό τη Σιγκαπούρη για να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 12 Ιουνίου, ανέφερε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγές.

Ο Κιμ επιβιβάστηκε σε ένα αεροσκάφος των κινέζικων αερογραμμών, που χρησιμοποιείται συνήθως από υψηλόβαθμους κινέζους αξιωματούχους, τόνισε το πρακτορείο.

Στη Σιγκαπούρη ο Ντ. Τραμπ

Στη Σιγκαπούρη προσγειώθηκε στις 20:24 τοπική ώρα (15:24 ώρα Ελλάδος) το Air Force One.

Μετά την αναχώρηση του από τον Καναδά, με τελικό προορισμό την αεροπορική βάση Paya Lebar στη Σιγκαπούρη, το προεδρικό αεροσκάφος έκανε μια στάση για μιάμιση ώρα για ανεφοδιασμό στην βάση της Σούδας όπου προσγειώθηκε στις 3:07 και αναχώρησε στις 4:41 τοπική ώρα Ελλάδας.

Φωτογραφίες: Apimages