Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω social media για το ν/σ ταυτότητας φύλου

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω social media για το ν/σ ταυτότητας φύλου

Βήμα με προοδευτικό αποτύπωμα, που αναγνωρίζει σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Σε αναρτήσεις του στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος στο Facebook και στο Twitter, τις οποίες συνοδεύει και με αντίστοιχα βίντεο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό είναι πράξη σεβασμού και ισότητας» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της Αριστεράς «έχουν δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουν και θα διευρύνουν τα ατομικά δικαιώματα ως απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνία ισότητας», καθώς επίσης και ότι «κόντρα στις μικροκομματικές σκοπιμότητες και την παραπληροφόρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της αριστεράς μετατρέπουν την Ελλάδα σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στο Facebook με τίτλο "αποτύπωμα", το κυβερνών κόμμα σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της Αριστεράς έχουν δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουν και θα διευρύνουν τα ατομικά δικαιώματα ως απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνία ισότητας. Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι ένα βήμα με προοδευτικό αποτύπωμα. Κάτι που αναγνωρίζει σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος».

Σε άλλη ανάρτησή του υπό τον τίτλο "Φύλο κι όχι φύλλο", υπογραμμίζει ότι «κόντρα στις μικροκομματικές σκοπιμότητες και την παραπληροφόρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της Αριστεράς μετατρέπουν την Ελλάδα σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Το ποιος επιθυμεί την Ελλάδα ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κράτος κρίνεται και στο επίπεδο των ατομικών δικαιωμάτων».

Με μια τρίτη ανάρτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό είναι πράξη σεβασμού και ισότητας. Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου με όλες τις επιστημονικές προβλέψεις του νομοσχεδίου αποτελεί ασπίδα προστασίας απέναντι στο ρατσισμό και την πολύπλευρη βία».

Αντίστοιχες είναι οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μέσω Twitter:

- «Δέσμευση η προστασία και η διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων για μια κοινωνία ισότητας. Βήμα με προοδευτικό αποτύπωμα».

- «Κόντρα στις μικροκομματικές σκοπιμότητες και την παραπληροφόρηση μετατρέπουμε την Ελλάδα σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

- «Η νομική αναγνώριση με όλες τις επιστημονικές προβλέψεις του ν/σ ασπίδα απέναντι στο ρατσισμό, την πολύπλευρη βία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα