Στην ατζέντα επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και μεταναστευτικό

Στην ατζέντα επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και μεταναστευτικό

Με στόχο την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, την παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, αναχώρησε για το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου αύριο, Πέμπτη, θα συναντηθεί με την Καγκελάριο. Στο τραπέζι των συζητήσεων με την Αν. Μέρκελ τα θέματα της μετανάστευσης αλλά και οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Στόχος της επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκης είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η συζήτηση με την κ. Μέρκελ των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο την τελευταία δεκαετία η οποία δεν θα άπτεται θεμάτων της κρίσης που αντιμετώπισε η χώρα μας.

Ως εκ τούτου, ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά θα συζητήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο ζητήματα σχετικά με το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ.

Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο και η συνάντηση με την Αν. Μέρκελ θα αποτελέσουν την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου, με τον πρωθυπουργό να βάζει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, για αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, έχει ως εξής:

-Στις 11.00 (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Υπουργό Οικονομικών 'Ολαφ Σολτς.

-Στις 13.00 (ώρα Ελλάδας), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

- Η Μέρκελ προσβλέπει σε ανταλλαγή απόψεων με τον Μητσοτάκη

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια