Στην Ίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ λόγω έξαρσης - Rapid test και στο λιμάνι του Πειραιά

Στην Ίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ λόγω έξαρσης - Rapid test και στο λιμάνι του Πειραιά

Στην Ίο μεταβαίνει κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς στο νησί καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυξημένος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και στη Μύκονο, καθώς στη Σαντορίνη.

Θετικοί 14 νεαροί σε πλοίο που έφτασε στη Ραφήνα

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια ιχνηλατήσεων, έπειτα από τον εντοπισμό ορισμένων περιστατικών COVID-19 στην Ίο, διαπιστώθηκε ότι άτομα σχετιζόμενα με κρούσματα είχαν επιβιβαστεί σε πλοίο, με προορισμό τη Ραφήνα.

Τα άτομα αυτά, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας, τέθηκαν σε απομόνωση στο καράβι. Κατά την άφιξη του πλοίου στη Ραφήνα, διενεργήθηκε rapid test σε 70 άτομα και εντοπίστηκαν 14 θετικά δείγματα.

Ποιές περιοχές τίθενται σε συναγερμό

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές για την εξέλιξη της πανδημίας σε Αττική, Κρήτη και Νότιο Αιγαίο.

Οι ειδικοί εισηγούνται αλλαγή του επιπέδου συναγερμού και σε περιοχές όπως η Μύκονος και το Ρέθυμνο, όπου τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλοί αριθμοί νέων κρουσμάτων.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά

Εντωμεταξύ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το λιμενικό διενεργεί σήμερα Πέμπτη από τις 2 μετά το μεσημέρι, δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test για την ανίχνευση του κορονοϊού σε επιβάτες πλοίων κατά την άφιξή τους από νησιά, στην προβλήτα 7, στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του.