Στην «πράσινη λίστα» της Γερμανίας περιοχές της Ελλάδας
Τουρισμός

Στην «πράσινη λίστα» της Γερμανίας περιοχές της Ελλάδας

Στην «πράσινη» λίστα της Γερμανίας, με τις περιοχές όπου είναι ασφαλή τα ταξίδια, περνούν ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, στους ασφαλείς προορισμούς εντάσσονται η Κύπρος, οι ΗΠΑ και η Αυστρία.

Ειδικότερα, οι ελληνικές περιοχές είναι: «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Πελοπόννησος, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το Αγιο Όρος».

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»  (RKI) οι νέες οδηγίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή.

Ως περιοχή «υψηλού αριθμού κρουσμάτων» χαρακτηρίζεται μια περιοχή όταν ο δείκτης υπερβεί το 200 και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, ενώ οι περιοχές «παραλλαγών» είναι εκείνες στις οποίες διαπιστώνεται έξαρση παραλλαγών του βασικού στελέχους του κορονοϊού. Όλες οι κατηγορίες καταγράφονται από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» και αναρτώνται καθημερινά στην ιστοσελίδα του (www.rki.de). Ενδεικτικά, στις περιοχές «υψηλού αριθμού κρουσμάτων» περιλαμβάνονται αυτή τη στιγμή η Γαλλία, η Ολλανδία, η Κροατία, η Τουρκία, ενώ στις περιοχές «παραλλαγών» ανήκουν η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική.

Η άνοδος των κρατήσεων από τη Γερμανία θεωρείται κομβικής σημασίας, όχι μόνο εξαιτίας των δυνατοτήτων της αγοράς, αλλά και επειδή η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικών εσόδων για την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως όλα δείχνουν, θα αργήσει να εκκινήσει, αφού η χώρα μας εντάσσεται προς το παρόν στην πορτοκαλί λίστα και οι Βρετανοί πρέπει να μπουν σε δεκαήμερη καραντίνα. 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς