Στην Πυροσβεστική θα επιρρίψει τις ευθύνες για τη φωτιά στο Μάτι η Ρ. Δούρου

Στην Πυροσβεστική θα επιρρίψει τις ευθύνες για τη φωτιά στο Μάτι η Ρ. Δούρου

Στο ρόλο που είχε το Πυροσβεστικό Σώμα για την κατάσβεση αλλά και την εξέλιξη της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι θα επιμείνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikastiko.gr.

Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα, η Ρένα Δούρου θα επικαλεστεί σχετική εγκύκλιο της 25ης Μαΐου του 2018 και θα επιχειρήσει να αποσαφηνίσει πως ο επιχειρησιακός υπεύθυνος και μόνος αρμόδιος για τον έλεγχο και την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν το Πυροσβεστικό Σώμα μέσω των εντεταλμένων οργάνων του, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Άλλωστε, σε μία τόσο εξειδικευμένη επιχείρηση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει κανένας πρόσθετος συντονιστής, θα υποστηρίξει η κ. Δούρου η οποία επιμένει πως δεν μπορεί να υπάρχουν δύο κέντρα συντονισμού.

Η περιφερειάρχης Αττικής θα επισημάνει, παράλληλα, πως εκτός από το θεσμικό πλαίσιο, και η κοινή λογική υπαγορεύει μία τόσο κρίσιμη επιχείρηση να συντονίζεται από αυτούς που έχουν εκπαιδευτεί για αυτό, διαθέτοντας την εμπειρία και όλα τα υλικά μέσα, συμμετέχοντας σε ασκήσει και έχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε έγκυρα και έγκαιρα στοιχεία και πληροφορίες (μετεωρολογικά δεδομένα κ.ά.).

Σύμφωνα πάντα με το dikastiko.gr, η Ρ. Δούρου θα σημειώσει δε πως η τυχόν παρουσία των αιρετών στο μέτωπο της πυρκαγιάς, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μπορεί να έχει μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα, με τον κίνδυνο ακόμη και να δυσχεράνει το έργο των πυροσβεστών.