Στηρίζοντας την ελληνική dream team, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στηρίζοντας την ελληνική dream team, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Γιουτζίν, Ορεγκον Ηπα: 15 Ιουλίου ξεκινάει να χτυπάει η καρδιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου. 2000 σπουδαίοι αθλητές, 200 διαφορετικές χώρες, μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Εκεί και 5 Έλληνες αθλητές του στίβου, με την Εθνική Τράπεζα στο πλευρό τους, θα συνδράμουν στην εθνική μας προσπάθεια για ακόμα περισσότερες, ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις της χώρας μας.

Μίλτος Τεντόγλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Σπυριδούλα Καρύδη, Ελίνα Τζένγκο θα αγωνιστούν με στόχο να κάνουν την Ελλάδα περήφανη.

Πέντε αθλητές που θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εθνική διάκριση. Οι δύο, Τεντόγλου και Στεφανίδη, βλέπουν τα ονόματα τους και τις αθλητικές τους επιδόσεις να ξεχωρίζουν πια στους διεθνείς τίτλους. Οι υπόλοιποι 3 της Ομάδας της Εθνικής Τράπεζας, αποτελούν το νέο αίμα. Με σημαντικές πρώτες διακρίσεις ήδη στο βιογραφικό τους, κάνουν την επίσημη πρώτη στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου με στόχο να δώσουν το δικό τους αθλητικό στίγμα.

Και οι 5 έχουν ξεχωρίσει για την παιδεία, την ταπεινότητά τους, την στοχοπροσήλωση στο στόχο τους, την σκληρή δουλειά.

Τα βλέμματα μας είναι στραμμένα πάνω τους. Τα βλέμματα μας είναι στραμμένα σε όλη την Ελληνική Αποστολή.

Η Πεντάδα της Εθνικής Τράπεζας και η πορεία και ο στόχος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου 2022

- Μίλτος Τεντόγλου- Άλμα εις μήκος

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του στίβου παγκοσμίως. Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο με χαρακτηριστικό του την σταθερή και διαρκώς ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει όλες τις διοργανώσεις σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο , τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εδώ και καιρό στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης στο άλμα εις μήκος. Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο, μιας και είναι το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που δεν έχει στη συλλογή του. Με βάση την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα και το αήττητο σερί που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, τον χρίζουν αυτομάτως το απόλυτο φαβορί κατάκτησης του πολυπόθητου χρυσού μεταλλίου. Ανήκει στην ομάδα που υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα από το 2022.

- Κατερίνα Στεφανίδη- Άλμα επί κοντώ

Είναι μία από τις σημαντικότερες αθλήτριες στη χώρας μας διαχρονικά ενώ στο βιογραφικό της ξεχωρίζουν σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις. Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο η οποία είναι μέλος της ομάδας της Εθνικής Τράπεζας από το 2017, μετά από μια δύσκολη χρονιά με κάποιους τραυματισμούς που την ταλαιπώρησαν, επανέρχεται δυναμικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, κυνηγώντας ακόμα μια φορά μια θέση στο βάθρο μετά το χρυσό το 2017 και το χάλκινο το 2019. Εάν το πετύχει, μπαίνει αυτομάτως σε ένα κλειστό club Ελλήνων αθλητών του στίβου με 3 μετάλλια, σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου.

- Χρήστος Φραντζεσκάκης- Σφυροβολία

Παρθενική εμφάνιση για τον Έλληνα πρωταθλητή από τα Χανιά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου που έχει μάλιστα πολλές ελπίδες για μια σημαντική διάκριση. Αν και μόλις 22 χρονών έχει καταφέρει να εξελιχθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και με τις βολές που έχει πετύχει βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης του αθλήματός του. Ο βασικός του στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό και μετά όλα γίνονται. Από το 2022 αποτελεί μέλος της ομάδας που στηρίζει η Εθνική Τράπεζα.

- Σπυριδούλα Καρύδη- Άλμα εις τριπλούν

Μόλις 21 ετών, με σταθερή παρουσία και διακρίσεις σχεδόν σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις μικρότερων ηλικιών, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της, έστω και την τελευταία στιγμή, στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου. Η Καρύδη, με αυτή της την συμμετοχή θα έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί δίπλα στις πιο σπουδαίες αθλήτριες του άλματος εις τριπλούν και παράλληλα να δώσει το δικό της αθλητικό στίγμα. Από το 2022, απολαμβάνει την στήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

- Ελίνα Τζένγκο- Ακοντισμός

Το πουλέν του ακοντισμού, η 20 χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις στις διοργανώσεις μικρότερων ηλικιών και πλέον έχει την ευκαιρία συμμετοχής της για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου. Έχει καταφέρει να κάνει μέσα στο 2022 μια από τις καλύτερες επιδόσεις ρίψης του ακοντίου στον ανοιχτό στίβο, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για μια καλή διάκριση στη διοργάνωση. Ανήκει στην ομάδα που υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα από το 2022.

Για ακόμα μια φορά οι 5 αυτοί Έλληνες αθλητές, εκπροσωπούν την Ελλάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση με την υπόσχεση να να την κάνουν υπερήφανη. Και για το λόγο αυτό η Εθνική Τράπεζα δε θα μπορούσε παρά να στηρίξει τις προσπάθειές τους. Καλή επιτυχία!