Στο Δημόσιο Ελληνικό Σχολείο Λονδίνου ο Τ. Κουίκ

Στο Δημόσιο Ελληνικό Σχολείο Λονδίνου ο Τ. Κουίκ

Με την επίσκεψή του στο Δημόσιο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις των Εθνικών Επετείων Ελλάδας και Κύπρου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κουίκ ήταν ο κύριος ομιλητής της κεντρικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή και φορέων από την ελληνική ομογένεια του Λονδίνου, η οποία περιελάμβανε τραγούδια, χορούς, σκετς και ποιήματα από τα παιδιά όλων των τάξεων των ελληνικών σχολείων του Λονδίνου. Στην επίσκεψή του στο σχολείο, περιηγήθηκε στις τάξεις και μίλησε με τα παιδιά, πολλά από τα οποία είναι γονέων του brain drain. Συνεργάστηκε επίσης με τους αποσπασμένους από την Ελλάδα, καθηγητές προκειμένου να καταγράψει τυχόν παρατηρήσεις τους.

Ο κ. Κουίκ παρέστη, τέλος, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία στη Βρετανία, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου του ''21. Τη παρουσία τους έδωσαν οι επαγγελματικοί φορείς και οι Κοινότητες της Ομογένειας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουίκ επισκέφτηκε τη βρετανική πρωτεύουσα έπειτα από πρόσκληση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία διοργάνωσε τον συνεορτασμό της ελληνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και της επετείου της έναρξης του αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου την 1η Απριλίου 1955.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ