Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας οι προσωπικές επιθέσεις Clinton-Trump

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας οι προσωπικές επιθέσεις Clinton-Trump

Με τους δύο προεδρικούς υποψηφίους Hilary Clinton και Donald Trump βρίσκονται πλέον στην τελική προεκλογική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, το κέντρο βάρους της πολιτικής προσπάθειας τους φέρεται να μετατοπίζεται στις εκατέρωθεν επιθέσεις για τα προσωπικά στοιχεία του χαρακτήρα του κάθε υποψηφίου.

Η πρακτική αυτή εξέλιξης της προεκλογικής διαδικασίας απομακρύνει το ενδιαφέρον από τα πραγματικά προβλήματα της αμερικανικής κοινωνίας, ενισχύοντας το κλίμα πόλωσης και ενώ διεξάγονται τόσο η διαδικασία της πρόωρης ψηφοφορίας, όσο και της επιστολικής ψήφου.

Παράλληλα, η αλλαγή προσανατολισμού του προεκλογικού αγώνα δίνει στο προεκλογικό επιτελείο της Hilary Clinton τη δυνατότητα που ψάχνει προκειμένου ν'' αντιστρέψει την τακτική άμυνας που έχει υιοθετήσει κατά τις τελευταίες ημέρες σε τακτική επίθεσης κατά του Trump.

Από την πλευρά του, ο Donald Trump στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στη Φλόριντα, προέβλεψε ότι θα νικήσει, λέγοντας στους ψηφοφόρους του “Μοιάζει σαν να συμβαίνει ήδη. Το αισθάνεστε έτσι δεν είναι; Θα είμαστε ευγενικοί και ψύχραιμοι. Ευγενικοί και ψύχραιμοι. Μείνε συγκεντρωμένος Donald. Όχι παρεκτροπές, Donald. Μείνε ευγενικός και ψύχραιμος,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Trump, παροτρύνοντας τον εαυτό του να παραμείνει “προεδρικός” χωρίς να προσβάλει ή να επιτίθεται σε ανθρώπους και προκειμένου να δρομολογήσει θετική δυναμική στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Η ψύχραιμη στάση που κρατάει ο Donald Trump στις προεκλογικές εκδηλώσεις των τελευταίων ημερών προβληματίζει το εκλογικό επιτελείο της Hilary Clinton, καθώς του στερεί το πολιτικό επιχείρημα που ψάχνει προκειμένου να ξεφύγει από τη θέση άμυνας, έναντι του ζητήματος με το χειρισμό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Clinton όταν ήταν ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος υποστήριξε περνώντας στην επίθεση, ότι η Clinton δε διαθέτει τα προσόντα για την άσκηση των προεδρικών καθηκόντων, ενώ υποστήριξε ότι η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών είναι “πλήρως αποκομμένη” από την αμερικανική κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά, η Clinton, σε ομιλία της στο Λας Βέγκας καταλόγισε στον Trump μία προσπάθεια διχασμού της αμερικανικής κοινής γνώμης, επικαλούμενη τις εξαγγελίες του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τους μουσουλμάνους, αλλά και τους Αμερικανούς μεξικανικής καταγωγής. Σύμφωνα με την Clinton, ο Trump είναι “εκτός λογικής” χαρακτηρίζοντας τις εξαγγελίες του για ζητήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής “πραγματικά επικίνδυνες” και τονίζοντας ότι ο ίδιος “δεν έχει ιδέα” από τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια