Στο Μάτι ο Α. Τσίπρας 7 ημέρες μετά την τραγωδία

Στο Μάτι ο Α. Τσίπρας 7 ημέρες μετά την τραγωδία

Στις πληγείσες -από τις πυρκαγιές περιοχές- στο Μάτι βρέθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χωρίς προαναγγελία της επίσκεψης και για λίγη ώρα, προκειμένου να ενημερωθεί από εθελοντές πυροσβέστες και μηχανικούς. 

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή της εθνικής τραγωδίας 7 ημέρες αργότερα, με το Μέγαρο Μαξίμου να εκδίδει ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διήρκησε περίπου μια ώρα. Ο Πρωθυπουργός, επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναγνωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο.

Ξένα μέσα είχαν στηλιτεύσει την απουσία του Α. Τσίπρα μετά τη Δευτέρα και τα όσα έγιναν στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής. Η επιλογή όμως του Μαξίμου να μεταβεί ο πρωθυπουργός χωρίς ενημέρωση και συμπτωματικά την ώρα που οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στο λιμάνι της Ραφήνας, για την κάλυψη ατυχήματος ενός επιβατηγού πλοίου που μετέφερε 215 άτομα, εγείρει ερωτήματα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι η επιλογή Μαξίμου ίσως συνδέεται με τα όσα αντιμετώπισε ο Π. Καμμένος κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές και τις αντιδράσεις των πολιτών. 

Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter.