Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ οι εννέα Κούρδοι συλληφθέντες - Αναζητά και άλλες γιάφκες

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ οι εννέα Κούρδοι συλληφθέντες - Αναζητά και άλλες γιάφκες

Σε εγρήγορση παραμένουν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής μετά τη χθεσινή σύλληψη των εννέα μελών του DHKP-C καθώς στα διαμερίσματα που ελέγχθησαν σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο δεν βρέθηκε βαρύς οπλισμός. Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλες γιάφκες και πυρομαχικά, τις οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν. Ο χρόνος πιέζει καθώς η επικείμενη επίσκεψη του Tayyip Erdogan στην Αθήνα δημιουργεί επιπλέον ανησυχία.

Αν και επισήμως οι χθεσινές συλλήψεις δεν συνδέονται με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, ωστόσο οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή παραμονή του Τ. Erdogan στη χώρα μας. Σε συνέντευξή του χθες στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα άτομα αυτά προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας», όμως η ανησυχία υπάρχει σε στελέχη της ΕΛΑΣ. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb, κινητά τηλέφωνα καθώς και υλικά για την κατασκευή βομβών. Πρόκειται για πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών.