Στους 79 οι νεκροί στον πύργο Grenfell - Σώοι εντοπίστηκαν 5 αγνοούμενοι

Στους 79 οι νεκροί στον πύργο Grenfell - Σώοι εντοπίστηκαν 5 αγνοούμενοι

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται και είναι προφανώς νεκροί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Grenfell Tower του δυτικού Λονδίνου, ενώ πέντε άνθρωποι που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου Stewart Khadi ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών ενδέχεται και πάλι να αλλάξει, αλλά πιθανόν όχι τόσο ριζικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στην αποκάλυψη ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την εξωτερική επένδυση του Grenfell Tower έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο προέβη μιλώντας την Κυριακή στο BBC ο Υπουργός Οικονομικών Philip Hammond.

Το υλικό αυτό ευθύνεται πιθανότατα, σύμφωνα με τους ενοίκους και με αρκετούς ειδικούς, για τη ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς που έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

«Απ' όσο καταλαβαίνω αυτή η εύφλεκτη επένδυση είναι απαγορευμένη και στη Βρετανία. Το πρώτο ερώτημα είναι αν οι κανονισμοί μας είναι σωστοί (…) και το δεύτερο αν υπάρχει συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς», είπε ο κ. Hammond.

Πηγές: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ