Στροφή 180 μοιρών από τον Κοντονή: Να αποδείξουν οι αρχές την ενοχή των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis

Στροφή 180 μοιρών από τον Κοντονή: Να αποδείξουν οι αρχές την ενοχή των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε με σημερινές του δηλώσεις υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχετικά με την αθωότητα των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis.

Η χτεσινή δήλωση του Στ. Κοντονή, όπου ανέφερε πως εύχεται «να αποδείξουν οι περισσότεροι από αυτούς, αν όχι όλοι, την αθωότητά τους» προκάλεσε αντιδράσεις λόγω και του θεσμικού του ρόλου, αλλά και της ιδιότητάς του ως νομικός.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε σήμερα, σε συνέντευξή του στον Alpha, ότι «οι αρχές καλούνται να αποδείξουν την ενοχή των εμπλεκομένων» και όχι οι τελευταίοι «να αποδείξουν την αθωότητά τους».

«Οι αρχές καλούνται να αποδείξουν την ενοχή των εμπλεκομένων. Θα ήταν πιο σωστό αν έλεγα να αποδειχθεί η αθωότητά τους, καθώς ισχύει πάντα το τεκμήριο της αθωότητα και αυτό το θεωρούμε όλοι δεδομένο. Ορισμένοι πιάνονται από εκφράσεις, τις οποίες χρησιμοποιούμε και είναι συνήθεις στη δικηγορία», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακόμη, όπως δήλωσε ο υπουργός, αν η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis αποφασίσει να καλέσει τους μάρτυρες, θα δώσουν κατάθεση υπό καθεστώς προστασίας.

Αναφερόμενος στην επιτροπή και στη διαδικασία για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής πρωθυπουργών και υπουργών στην υπόθεση Novartis, ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι «η επιτροπή θα εξετάσει τα θεσμικά ζητήματα και αν κρίνει ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα, μπορεί να ζητήσει από τη Βουλή παράταση, όπως έγινε και στην περίπτωση του Παπακωνσταντίνου».

 

Φωτογραφία: Ιntime