Sunday Times: Η Βρετανία κοντά σε συμφωνία για την αγορά δεκάδων εκατομμυρίων εμβολίων της Pfizer

Sunday Times: Η Βρετανία κοντά σε συμφωνία για την αγορά δεκάδων εκατομμυρίων εμβολίων της Pfizer

H βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τη Pfizer για τη προμήθεια δεκάδων εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times.

Οι βρετανοί αξιωματούχοι στοχεύουν να διπλασιάσουν την αρχική παραγγελία των περίπου 40 εκατομμυρίων δόσεων με την αμερικανική φαρμακευτική προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως «ενισχυτικές δόσεις» ενόψει του φθινοπώρου.

Προ ημέρων εξάλλου, ξεκίνησε στη χώρα η διάθεση ενός ακόμα εμβολίου, αυτού της Moderna. Η βρετανική κυβέρνηση έχει εφοδιαστεί με περίπου 17 εκατομμύρια δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό 8,5 εκατομμυρίων Βρετανών.

Σημειώνεται ότι οι νεότεροι των τριάντα ετών κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχουν σειρά να εμβολιαστούν, θα κάνουν κάποιο άλλο εμβόλιο και όχι αυτό της AstraZeneca. Πρόκειται για μία απόφαση που απηχεί και τους ευρωπαϊκούς προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια του σκευάσματος. Ηδη, πολλά κράτη το διαθέτουν μόνο σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, εξαιτίας της ανησυχίας που προκαλεί ενδεχόμενη, παρότι εξαιρετικά σπάνια, εμφάνιση θρόμβων μετά τον εμβολιασμό. 

Μέχρι σήμερα συνολικά 33,26 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει μια δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ 11,2 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

-