Σύλληψη Ασιάτη που δούλευε ως κατάσκοπος της Κίνας 
HΠΑ

Σύλληψη Ασιάτη που δούλευε ως κατάσκοπος της Κίνας 

Ένας πολίτης της Σιγκαπούρης συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές αφού παραδέχθηκε ότι εργαζόταν ως κατάσκοπος της Κίνας στις ΗΠΑ σε ένα ακόμα επεισόδιο της τεταμένης σχέσης ανάμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC.

Ο Σιγκαπουριανός παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιούσε την εταιρεία συμβούλων που είχε, ως προκάλυμμα για να δίνει πληροφορίες στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες.

Την Παρασκευή, συνελήφθη επίσης μια Κινέζα που είχε καταφύγει στο προξενείο της χώρας της στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αυτήν την εβδομάδα, η Ζουάν Τανγκ, η οποία εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Ντέιβις, ανέφερε ψευδώς στην αίτησή της για χορήγηση βίζας ότι δεν έχει υπηρετήσει στον κινεζικό στρατό. Της ασκήθηκε δίωξη για απάτη στις 26 Ιουνίου.

Τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν στην διπλωματική ένταση της εβδομάδας που πέρασε μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να διατάξει το κλείσιμο του κινεζικού προξενείου στο Χιούστον για λόγους «κατασκοπείας» και «κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας». Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε μάλιστα πως είναι «πάντα πιθανό» να αποφασίσει να κλείσουν κι άλλες κινεζικές διπλωματικές αποστολές στη χώρα του.

Σε αντίποινα, χθες η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να κλείσουν το προξενείο τους στη πόλη Τσενγκτού, ενώ στο στόχαστρο του Πεκίνου είναι και τα αμερικανικά προξενεία σε Ουχαν και Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς