Σύμβουλος Le Pen: Ο E. Macron δεν είναι πατριώτης - ξεπούλησε τις εθνικές εταιρείες

Σύμβουλος Le Pen: Ο E. Macron δεν είναι πατριώτης - ξεπούλησε τις εθνικές εταιρείες

Ξεκίνησε ήδη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου η προεκλογική εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τον Florian Philippot σύμβουλο της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen να εξαπολύει επίθεση εναντίον του κεντρώου Emmanuel Macron.

«Ο Εμανουέλ δεν είναι πατριώτης. Ξεπούλησε τις εθνικές εταιρείες, επέκρινε τη γαλλική κουλτούρα», κατήγγειλε ο Philippot, που είναι και αναπληρωτής πρόεδρος του FN, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV, τονίζοντας ότι η Le Pen και ο Macron έχουν εντελώς διαφορετικά οράματα για το μέλλον της Γαλλίας.

Ο Philippot χαρακτήρισε τον κεντρώο υποψήφιο και πρώην τραπεζίτη «αλαζόνα» και επεσήμανε ότι στη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας «μιλούσε σα να είχε ήδη κερδίσει».

«Ήταν αλαζονικό απέναντι στον γαλλικό λαό», υπογράμμισε ο σύμβουλος της Le Pen, ενώ επέκρινε και το εορταστικό δείπνο του Macron στο πολυτελές εστιατόριο Rotonde μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris, ο Macron θα επικρατήσει της Le Pen στον δεύτερο γύρο με 64% έναντι 36%. Ανάλογο αποτέλεσμα προβλέπει και η δημοσκόπηση του Ipsos/Sopra/ Steria.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ