Συναντήσεις με φορείς της Κρήτης πραγματοποίησε ο Θ. Θεοχαρόπουλος

Συναντήσεις με φορείς της Κρήτης πραγματοποίησε ο Θ. Θεοχαρόπουλος

Σε θέματα Αυτοδιοίκησης και στα αναπτυξιακά έργα του νησιού επικεντρώθηκαν οι επαφές και συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Θανάσης Θεοχαρόπουλος με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, στη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη, εξέφρασε τη στήριξή του στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως είναι ο ΒΟΑΚ με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια.

«Ο Περιφερειάρχης Κρήτης γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα αυτοδιοικητικά θέματα και προωθεί λύσεις. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να προωθήσουμε αυτές τις λύσεις και τα προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν εδώ και τώρα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε: «Χρειάζεται αποκέντρωση, μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, χρειάζεται επιτέλους ο θεσμός της Περιφέρειας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβουν την αξία που έχουν».

Ανέφερε ακόμη ως παράδειγμα την πρόταση της Περιφέρειας για τον ΒΟΑΚ και πώς μπορεί να λυθεί, με τη ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια, που είναι η μοναδική πρόταση, η οποία μπορεί να υλοποιηθεί, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα της Περιφέρειας και για τα ζητήματα των χρηματοδοτήσεων αγροτικών έργων, για τα οποία -όπως είπε- πρέπει να σταματήσουν οι καθυστερήσεις, η γραφειοκρατία.

«Η γραφειοκρατία και η λογική του κεντρικού κράτους που νομίζει ότι μπορεί να τα λύσει όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον κ. Θεοχαρόπουλο για τα αναπτυξιακά έργα στην Κρήτη με έμφαση στον ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τη συνύπαρξη του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό κάνοντας λόγο για μια εξαίρετη συνεργασία, όταν ήταν ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Θέσαμε όλα τα θέματα του νησιού και αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε σε κάθε πρόεδρο κόμματος», είπε ο κ. Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε την υποστήριξη από τη ΔΗΜΑΡ για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, που είναι ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τη συνύπαρξη του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, την απασχόληση και την αλληλεγγύη που χρειάζεται ο τόπος μας».

«Σε όλα αυτά τα θέματα», πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης, «έχουμε μια ταύτιση απόψεων και θεωρώ ότι θα έχουμε και τη βοήθεια τη δική του. Πρώτος στόχος που θέτουμε είναι ο ΒΟΑΚ με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια, ένα μεγάλο θέμα που διεκδικούμε κάθε ημέρα γιατί είναι η μόνη ρεαλιστική υλοποιήσιμη λύση, που προτείνει η Περιφέρεια μας».

Εξάλλου, συνάντηση με τον κ. Θεοχαρόπουλο είχε, σήμερα, στο γραφείο του στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συζήτησαν σε καλό κλίμα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, που αφορούν στην πόλη του Ηρακλείου καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα γενικότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ