Συνάντηση Macron-Putin στις Βερσαλλίες, όχι στο μέγαρο των Ηλυσίων

Συνάντηση Macron-Putin στις Βερσαλλίες, όχι στο μέγαρο των Ηλυσίων

Τόπος αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους οι Βερσαλλίες, τοποθετούν τον Macron στην παράδοση του γαλλικού μεγαλείου και υποδεικνύουν, σύμφωνα με τους αναλυτές, ότι «η Γαλλία παραμένει ένας ισχυρός παίχτης στην παγκόσμια σκηνή».

Παράλληλα, σε αντίθεση με το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων όπου ασκείται η εξουσία και όπου γίνονται οι επίσημες επισκέψεις των ηγετών, οι Βερσαλλίες είναι χώρος ουδέτερος για πιο άνετες ανταλλαγές απόψεων με λιγότερη ένταση και για πιο ψύχραιμο διάλογο. Χώρος κατάλληλος για να ξεπεραστεί η «αμοιβαία δυσπιστία», όπως είχε ευχηθεί ο Putin κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Macron, την επομένη της νίκης του.

Μια δυσπιστία που πηγάζει από στο σύνολο των διαφορών σε πολλά θέματα, με προτεραιότητα την Ουκρανία, τη Συρία, αλλά και τις θεωρούμενες ρωσικές παρεμβάσεις κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Το απόγευμα η κοινή συνέντευξη Τύπου

«Θα έχω έναν απαιτητικό διάλογο με τη Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχω διάλογο» δήλωσε από τη Σικελία ο Emmanuel Macron, όπου βρισκόταν για τη συνάντηση των G7.

Μετά την κοινή συνέντευξη τύπου το απόγευμα, ο Vladimir Putin θα εγκαινιάσει στο Μέγαρο Τριανόν έκθεση αφιερωμένη στον τσάρο Πέτρο τον Μέγα, που συνδιοργανώνεται με το μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε ακόμα:

- Σκληρή στάση απέναντι στον V. Putin υπόσχεται να κρατήσει ο E. Macron

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια