Συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ με το βλέμμα και στο ελληνικό χρέος

Συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ με το βλέμμα και στο ελληνικό χρέος

Με το Eurogroup της 21ης Ιουνίου να πλησιάζει... επικίνδυνα και το ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους να μην έχουν καταλήξει σε κοινή λύση για το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό χρέος, η Γερμανίδα Καγκελάριος και η διευθύντρια του ΔΝΤ συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο.

Η συνάτηση Μέρκελ – Λαγκάρντ θα πργαματοποιηθεί στο πλαίσιο της 10ης ετήσιας ανεπίσημης συνόδου των πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας).
Στο τετ-α-τετ που θα έχουν Άνγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να τεθεί και το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς Γερμανία και ΔΝΤ προτείνουν, μέχρι τώρα, διαφορετικές προσεγγίσεις.

Όπως έχει προκύψει και μετά το πρόσφατο Washington Group η Γερμανία φαίνεται να διατηρεί τη σκληρή της στάση και οι διαφωνίες της με το ΔΝΤ παραμένουν. Αυτές έχουν να κάνουν με τον χρόνο παράτασης στην αποπληρωμή των ελληνικών χρεών, με το Ταμείο να μιλά για 15 έτη και τη γερμανική πλευρά να μην θέλει παράταση μεγαλύτερη των πέντε ετών αλλά και τον μηχανισμό ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ ζητά επίσης πλήρως αυτοματοποιημένο μηχανισμό ενώ την Γερμανία φέρεται να συζητά για μηχανισμό συνδεδεμένο με πολιτικές.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει, επίσης, κατ'' ιδίαν συναντήσεις διαδοχικά με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, ''Ανχελ Γκουρία, και την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Φωτογραφία: APImages