Συνάντηση Μητσοτάκη με την Βασίλισσα Σοφία - «Όλος ο κόσμος θαυμάζει την Ελλάδα»

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Βασίλισσα Σοφία - «Όλος ο κόσμος θαυμάζει την Ελλάδα»

Συνάντηση με τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του ξενάγησε τη Βασίλισσα Σοφία και την αδερφή της Ειρήνη στα έργα τέχνης που κοσμούν το Μέγαρο Μαξίμου, τα οποία εκτίθενται περιοδικά και περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία της πανδημίας στις δύο χώρες, ενώ ο πρωθυπουργός κάλεσε τη Βασίλισσα Σοφία να επισκεφθεί στο μέλλον το Τατόι και να ξεναγηθεί στον χώρο μετά την ανάπλασή του.

Αναλυτικότερα, κατά τη συζήτηση του πρωθυπουργού με τη Βασίλισσα της Ισπανίας για την πανδημία, η τελευταία τόνισε πως «σας θαυμάζει ο κόσμος όλος», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «τα πράγματα γενικά πηγαίνουν καλύτερα και στη χώρα μας, νομίζω παντού στην Ευρώπη, και στην Ισπανία βλέπω ότι πηγαίνουν καλύτερα».

Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το Τατόι και την ανάπλαση του χώρου που συντελείται, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθύνει πρόσκληση προς τη Βασίλισσα Σοφία να επισκεφθεί το σημείο στο μέλλον.

«Θα ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι γιατί γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε το χώρο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας στην συνέχεια πως «θέλουμε να αναδείξουμε όλο το χώρο γιατί πράγματι ήταν παράλειψη ότι ο χώρος ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι... Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου. Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο, την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω».

Τέλος, σημειώνεται πως στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα Enrique Viguera Rubio.