Συνάντηση προέδρου Ν. Κορέας με τον «αρχηγό κράτους» της Β. Κορέας

Συνάντηση προέδρου Ν. Κορέας με τον «αρχηγό κράτους» της Β. Κορέας

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in και ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Kim Yong-nam συναντήθηκαν σήμερα και αντάλλαξαν χειραψία πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Kim, ο οποίος ηγείται επισήμως της βορειοκορεατικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Moon στη διάρκεια δεξίωσης για τους ηγέτες που οργανώθηκε πριν από την τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος και η σύζυγός του υποδέχθηκαν έναν-έναν τους καλεσμένους τους.

Οι εκπρόσωποι των δύο αντίπαλων κρατών, η διάθεση των οποίων φαινόταν χαλαρή, αντάλλαξαν χαμόγελα μαζί με τη χειραψία τους.

Η Kim Yo-jong, η αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un, η οποία συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που έφθασε στην Πιονγκγιάνγκ, φάνηκε πως δεν ήταν παρούσα.

Ο Kim Yong-namείναι ο πιο υψηλόβαθμος βορειοκορεάτης αξιωματούχος που έχει μεταβεί ποτέ στη Νότια Κορέα ενώ η Kim Yo-jong είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα το οποίο πάτησε το έδαφος του μεγάλου αντιπάλου μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία AP)