Συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη διαδικασία πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα στους Δήμους, οι συμβάσεις των οποίων παρατάθηκαν αυτοδίκαια μέχρι τέλος του χρόνου με νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.
 
Οι Επίτροποι συμμορφούμενοι με την Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε μη νόμιμη και αντισυνταγματική τη σχετική ρύθμιση, αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής αυτών των εργαζομένων με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι. «Καταθέτουμε την αγωνία μας γιατί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που εμπίπτουν στις ανωτέρω διατάξεις κινδυνεύουν να μείνουν για μακρύ χρονικό διάστημα απλήρωτοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην κα Θεοτοκάτου, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «συμμερίστηκε την αγωνία και τον προβληματισμό του προέδρου της ΚΕΔΕ επί των δυσκολιών που απορρέουν από τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης».
 
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ παραμένει στο πλευρό των εργαζομένων. « Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μείνει ούτε ένας απλήρωτος. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα δράσουν οι Επίτροποι και αν θα υπογράψουν τελικά τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα» είπε. Επίσης, κάλεσε «για άλλη μία φορά την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικές νομοθετικές κινήσεις που θα διευκολύνουν τόσο τους Δήμους όσο και το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών, προκειμένου να σταματήσει η ομηρεία των εργαζομένων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ