Συνάντηση του βασιλιά της Σ. Αραβίας, Salman με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου, S. Hariri

Συνάντηση του βασιλιά της Σ. Αραβίας, Salman με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου, S. Hariri

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman συναντήθηκε με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου Saad Hariri, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο σαουδαραβικής ιδιοκτησίας Al Arabiya χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Saad Hariri παραιτήθηκε το Σάββατο εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του και κατηγορώντας το Ιράν και τον σύμμαχό του στον Λίβανο, την οργάνωση Χεζμπολάχ, ότι πυροδοτούν εντάσεις στον αραβικό κόσμο.

Ο Hariri επισκέφθηκε την Σαουδική Αραβία, έναν πολιτικό εχθρό του Ιράν και της Χεζμπολάχ, δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, όπου είχε συνάντηση με τον πρίγκιπα-διάδοχο του θρόνου Mohammad Bin Salman και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Το τηλεοπτικό δίκτυο al-Jadeed, που εδρεύει στη Βηρυτό, μετέδωσε ότι η ανακοίνωση της παραίτησής του βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Λιβάνου Michel Aoun δήλωσε σήμερα ότι οι πολιτικοί ηγέτες ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για ψυχραιμία, ενίσχυση της ασφάλειας και εθνική ενότητα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του πρωθυπουργού.

Χθες Κυριακή, πηγές που πρόσκεινται στο προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσαν ότι ο Michel Aoun δε θα αποφασίσει ακόμη αν θα κάνει δεκτή ή όχι την παραίτηση του πρωθυπουργού μέχρι ο τελευταίος να επιστρέψει στη χώρα για να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής του.

Δεν υπάρχει κάποιος προφανής διάδοχός του και με το να αρνείται να αποδεχτεί άμεσα την παραίτησή του, ο πρόεδρος φαίνεται να επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για διαβουλεύσεις σχετικά με το πρόσωπο αυτό.

Με πηροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ