Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Αθηναίων και την Πρέσβη της Σουηδίας

Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Αθηναίων και την Πρέσβη της Σουηδίας

Με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής η διάθεση διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για παρεμβάσεις που αφορούν στο ρόλο και στη λειτουργία του Δήμου για ζητήματα τα οποία ξεπερνούν τα σημαντικά τρέχοντα θέματα.  

Τέθηκαν, επίσης, τα ζητήματα του θεσμικού πλαισίου για τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες, των αρμοδιοτήτων, των πόρων υπέρ της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των σχεδίων διαχείρισης των απορριμμάτων της Αθήνας, της ασφάλειας στην πόλη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε τη διαθεσιμότητά του στο διάλογο και τη συνεννόηση για τα θέματα της Αθήνας, ενώ ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, ο Π. Σκουρλέτης, συναντήθηκε με την Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Wrangberg. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ επαναβεβαιώθηκε η έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στο ζήτημα της προώθησης της ισότητας των φύλων, πεδίο στο οποίο η Σουηδία έχει επιδείξει σημαντικό έργο.