Συνάντηση Vl. Putin - D. Trump αύριο στο Βιετνάμ

Συνάντηση Vl. Putin - D. Trump αύριο στο Βιετνάμ

Νέα συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Donald Trump και του Ρώσου ομολόγου του Vladimir Putin θα πραγματοποιηθεί στο Βιετνάμ αύριο Παρασκευή, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ασίας- Ειρηνικού (APEC), ανακοίνωσε σήμερα ο Yuri Ushakov, σύμβουλος του Κρεμλίνου.

«Θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου», δήλωσε ο Ushakov, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, διευκρινίζοντας ότι «συζητείται» η ώρα της συνάντησης.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει χθες Τετάρτη ότι είναι «πολύ πιθανό» να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση μεταξύ του Trump και του Putin, η δεύτερη μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο.

«Ο Putin και ο Trump θα συμμετάσχουν στην ίδια σύνοδο και θα βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο. Γι' αυτό είναι απολύτως λογικό να συναντηθούν», εξήγησε χθες ο Ushakov.

Ωστόσο, η αμερικανική πλευρά δεν επιβεβαιώνει τη συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, που συνοδεύει τον Trump στην περιοδεία του στην Ασία, απάντησε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η συνάντηση των δύο ηγετών.

«Δεν έχει υπάρξει συμφωνία για μια επίσημη διμερή συνάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε τις συζητήσεις». 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια