Συνδικαλιστής-σύμμαχος του J. Corbyn «δεν βλέπει» νίκη των Εργατικών στις Βρετανικές εκλογές

Συνδικαλιστής-σύμμαχος του J. Corbyn «δεν βλέπει» νίκη των Εργατικών στις Βρετανικές εκλογές

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της Βρετανίας δήλωσε ότι δεν προβλέπει νίκη του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, μια βαρυσήμαντη δήλωση προερχόμενη από έναν από τους ισχυρότερους υποστηρικτές του αρχηγού των Εργατικών Jeremy Corbyn.

Ο Len McCluskey, ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite, είπε στο Politico ότι θα ήταν επιτυχία για τους Εργατικούς αν εξασφάλιζαν 200 έδρες από τις 650 που διαθέτει η Βουλή των Κοινοτήτων, δηλαδή 29 λιγότερες από όσες κατέχουν σήμερα.

"Είναι τεράστιο έργο. Άνθρωποι σαν εμένα είναι πάντα αισιόδοξοι...τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αλλά δεν βλέπω να κερδίζουν οι Εργατικοί. Θεωρώ ότι θα ήταν αναπάντεχο", δήλωσε ο McCluskey.

Ο ίδιος κατηγόρησε την προκατάληψη --όπως την χαρακτήρισε-- των μέσων ενημέρωσης εις βάρος του Corbyn, ενός βετεράνου αριστερού, ο οποίος έπειτα από δεκαετίες στο επαναστατικό περιθώριο του κόμματος έγινε αναπάντεχα αρχηγός του το 2015 μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού από τη βάση του κόμματος.

Ο Corbyn παραμένει δημοφιλής στα μέλη του κόμματος και οι προεκλογικές του εκδηλώσεις συγκεντρώνουν μεγάλα και ενθουσιώδη πλήθη, αλλά έχει χάσει την εμπιστοσύνη των περισσότερων βουλευτών των Εργατικών, ενώ η δημοτικότητά του είναι εξαιρετικά χαμηλή στο ευρύτερο εκλογικό σώμα.

Οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Theresa May προηγούνται κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες των Εργατικών ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Politico, ο McCluskey είπε πως οι ψηφοφόροι που προέρχονται από την εργατική τάξη και σχεδιάζουν να ψηφίσουν για πρώτη φορά τους Τόρις θα το πράξουν "επειδή πείστηκαν να αλλάξουν στρατόπεδο εξαιτίας της διαρκούς επίθεσης των μίντια προς στον Jeremy Corbyn και την εικόνα που έχουν κατασκευάσει για εκείνον".

Ο McCluskey πρόσθεσε ακόμη ότι παραμένει ακλόνητη η στήριξή του προς τον Corbyn και εξήρε το εκλογικό μανιφέστο των Εργατικών, το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη και το οποίο περιλαμβάνει την δέσμευση για επανεθνικοποίηση ορισμένων υπηρεσιών.

Αν οι Εργατικοί κερδίσουν 200 έδρες θα πρόκειται για το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος μετά το 1935.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς