Συνεχίζει στην κούρσα για το χρίσμα ο B. Sanders, αλλά θα συνεργαστεί με την H. Clinton

Συνεχίζει στην κούρσα για το χρίσμα ο B. Sanders, αλλά θα συνεργαστεί με την H. Clinton

Ο γερουσιαστής από το Βερμόν Bernie Sanders, ο οποίος έγινε δεκτός σήμερα από τον πρόεδρο Barack Obama στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι θα συναντηθεί στο εγγύς μέλλον με την Hillary Clinton, την αντίπαλό του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τρόπους για να νικήσουν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Donald Trump.

Ο 74χρονος B. Sanders υπογράμμισε ότι μια προεδρία του D. Trump θα συνιστούσε "καταστροφή".

Παρά την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την H. Clinton και παρότι η τελευταία έχει ήδη συγκεντρώσει τον αριθμό των εκλεκτόρων που χρειάζεται για να εξασφαλίσει το χρίσμα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, ο B. Sanders είπε ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του και θα συμμετάσχει στις προκριματικές που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον την επόμενη Τρίτη. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να θέσει τα ζητήματα που πρόβαλε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και στο συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο και ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει μια στροφή της κοινωνίας προς μια "ολιγαρχική μορφή".

Ο B. Sanders, που συνομίλησε με τον B. Obama επί περίπου μία ώρα, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά και τον αντιπρόεδρο Joe Biden για την ουδετερότητα που τήρησαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και για το γεγονός ότι δεν εξέφρασαν τη στήριξή τους σε κανέναν από τους υποψηφίους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια