Συνεργασία 6 χωρών με την Ελλάδα για την ενίσχυση του τουρισμού
Daily Mail

Συνεργασία 6 χωρών με την Ελλάδα για την ενίσχυση του τουρισμού

Για συνεργασία επτά χωρών που περιόρισαν την πανδημία του κορονοϊού, με στόχο να εξασφαλίσουν την προσέλευση τουριστών, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αναφέροντας την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Δανία, την Τσεχία, το Ισραήλ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Απώτερος στόχος είναι να συμφωνήσουν πότε θα είναι εφικτά τα ταξίδια και ποιες θα μετάσχουν σε ένα σχήμα όπου θα μπορούν να δέχονται τουρίστες μεταξύ τους. Συμφωνίες, οι οποίες εφόσον επιτευχθούν θα υλοποιηθούν μετά τη λήξη της απαγόρευσης των ταξιδιών - κυρίως τον απομακρυσμένων - που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Η «Daily Mail» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχουν ήδη συγκροτηθεί επίσημες και άτυπες συμμαχίες μεταξύ των χωρών που θεωρούν ότι έχουν θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, με τη Γερμανία και την Ιταλία να αρχίζουν να χαλαρώνουν τα lockdown και να λένε ότι οι πολίτες τους θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις θερινές διακοπές.

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις παραγόντων από τον τουριστικό κλάδο της Ευρώπης, οι οποίοι αναφέρουν πως θα είναι εφικτά αρχικά τα ταξίδια σε γειτονικές χώρες, που μπορεί κανείς να προσεγγίσει οδικώς και πως αν όλα κυλήσουν ομαλά με τον κορονοϊό, μπορεί να χαλαρώσουν κι άλλο οι περιορισμοί αναφορικά με τα ταξίδια, ώστε να μεταβούν τουρίστες και με αεροπορικές συνδέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι διεξάγονται ήδη συζητήσεις στο επίπεδο της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού σχετικά με το ποια κριτήρια θα πρέπει να πληροί κάθε περιοχή.