Συνολικά 2.793 μετανάστες έφτασαν στα νησιά την τελευταία εβδομάδα

Συνολικά 2.793 μετανάστες έφτασαν στα νησιά την τελευταία εβδομάδα

Συνολικά 2.793 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε μια εβδομάδα, από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου μέχρι τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα με πλαστικές βάρκες αποβιβάστηκαν σε ακτές και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, 1.615 άτομα στη Λέσβο, 548 στη Χίο και 630 στη Σάμο. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης λόγω της επικρατούσας κακοκαιρίας δεν έχουν καταγραφεί αφίξεις.

Στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου οι βροχοπτώσεις δεν έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αφού σύμφωνα με τη διοίκησή του, υπήρξε έγκαιρη διανομή των απαραίτητων προστατευτικών υλικών, σήμερα διαβιούν 16.459 αιτούντες άσυλο. Ενώ στο χώρο προσωρινής διαμονής στη Σκάλα Συκαμνιάς ζουν μέχρι να μεταφερθούν για καταγραφή στη Μόρια 220 άτομα. Στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ σήμερα διαβιούν σε πολύ καλές συνθήκες 1.326 πρόσφυγες και μετανάστες στη συντριπτική τους πλειοψηφία οικογένειες.

169 αφίξεις στα νησιά μόνο την Κυριακή

Συνολικά 169 μετανάστες αποβιβάστηκαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το πρωί της Κυριακής μέχρι το πρωί της Δευτέρας σε έξι διαφορετικά περιστατικά, με τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος να προχωρούν στη σύλληψη ενός διακινητή στην περιοχή της Σάμου.

Πιο αναλυτικά, στη διάσωση και περισυλλογή 16 προσφύγων και μεταναστών και στη σύλληψη ενός διακινητή, σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού άλλοι 153 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε έξι διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στα νησιά Λέσβος, Σάμος και Φαρμοκονήσι ενώ συνελήφθη ένας διακινητής.

Ειδικότερα, 36 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβο στη Λέσβο σε δύο περιστατικά, 52 στη Σάμο σε άλλα δύο και 65 στο Φαρμακονήσι επίσης σε δύο περιστατικά.

Συνολικά στη Λέσβο και σε δομές της ευρύτερης περιοχής Μυτιλήνης, όπου και η Μόρια, σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ζουν 18.853 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ας σημειωθεί ότι για αύριο 26 Νοεμβρίου έχει προγραμματισθεί η μεταφορά με κατεύθυνση δομές στην Καβάλα και στην Κοζάνη, 133 αιτούντων άσυλο.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια