ΣΥΡΙΖΑ για πτωχευτικό κώδικα: Το 2020 κατέθετε πρόταση μομφής, τώρα ζητά άμεση εφαρμογή του!
Ομάδα

ΣΥΡΙΖΑ για πτωχευτικό κώδικα: Το 2020 κατέθετε πρόταση μομφής, τώρα ζητά άμεση εφαρμογή του!

Τον Οκτώβριο του 2020, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπ. Οικονομικών Χρ. Σταικούρα με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Την Παρασκευή, όμως, στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, απαίτησε την άμεση εφαρμογή του, λέγοντας ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις, σύμφωνα με την Ομάδα Αλήθειας. 

«Έχουν παρέλθει τόσοι μήνες, υπάρχει μεγάλο πλήθος συμπολιτών μας, είναι γεγονός αυτό, οι οποίοι περιμένουν διακαώς υπομονετικά να ενταχθούν σε αυτό τον συμβιβασμό», ανέφερε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ωστόσο, σε παλαιότερες δηλώσεις του, τον Οκτώβριο του 2020, κατά την περίοδο που συζητούνταν ο νέος πτωχευτικός κώδικας, δήλωνε «χαιρέτα το σπίτι που χάνεις ή αλλιώς η ευκαιρία των τραπεζών να κατασχέσουν την πρώτη και μοναδική κατοικία των πολιτών».

Στον βουλευτή απάντησε την Παρασκευή ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας λέγοντας ότι «αν δε με απατά η μνήμη μου, εγώ δέχτηκα πρόταση δυσπιστίας για αυτόν τον νόμο, αλλά σήμερα λέτε ότι συμφωνείτε με το νόμο. Αυτό είναι μια σημαντική πρόοδος. Υπάρχει στα πρακτικά».