Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, συγκάλεσε στο υπουργείο Υγείας ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

«Καλημέρα! Τώρα σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, για να εκτιμηθεί η κατάσταση σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση», ενημέρωσε ο κ. Κικίλιας μέσω Twitter.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 158. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα και δύο νέοι θάνατοι. Συνολικά, από την αρχή του 2019 έχουν μολυνθεί από τον ιό 158 άνθρωποι, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 15. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται ανέρχεται σε 17, εκ των οποίων οι 8 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στον χάρτη με τις περιοχές που βρίσκονται στον μολυσματικό κλοιό του ιού του Δυτικού Νείλου προστέθηκε την τελευταία εβδομάδα ακόμη μία, η Περιφερειακή ενότητα Δράμας. Συνολικά, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.