Συζήτηση για το «Παρόν και το Μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Συζήτηση για το «Παρόν και το Μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Μια ενδιαφέρουσα εσπερίδα θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου. Το πάντοτε δραστήριο και αξιόλογο κέντρο έρευνας σκέψης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.) διοργανώνει επίκαιρη συζήτηση με θέμα «Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Στην  εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:30 στο Απολλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο (οδός Φερών 16, 4ος όροφος), στην πλατεία Βικτωρίας. Eισηγητές θα είναι o Πρέσβης ε.τ., κ. Αλέξανδρος  Μαλλιάς, ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, κ. Πέτρος Λιάκουρας και ο Αντιστράτηγος ε.α., Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, επικεφαλής στο «Παρατηρητήριο Liberal και μέλος του ΕΛΣΙΜΕ. Την συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Δουδούμης (μέλος ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ). Το liberal και η Εφημερίδα Φιλελεύθερος είναι χορηγοί επικοινωνίας.

Μετά τις τοποθετήσεις των εισηγητών, ο λόγος θα δοθεί στο κοινό, προκειμένου να γίνει ένας γόνιμος διάλογος και μια πραγματική ζύμωση, γύρω από το ζήτημα που έχει απασχολήσει εκτεταμένα και έντονα την ελληνική κοινή γνώμη. Για τους φοιτητές συναφών σπουδών με το αντικείμενο της συζήτησης αλλά και για όσους ενδιαφέρονται, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

Το ενδιαφέρον για τη Συμφωνία και τα επακόλουθά της είναι λογικά και αναμενόμενα, καθόσον, εκτός από τις δύο χώρες που τη συνομολόγησαν (Ελλάδα και «Βόρεια Μακεδονία») και τις αφορά άμεσα, τυχόν αποτυχία της συμφωνίας, ενδέχεται να εξάγει αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκάνιων. Μια ιστορικά ευαίσθητη περιοχή. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που καθιστά πολύ ενδιαφέρουσα την εκδήλωση της Τρίτης.