T. Erdogan για Κούρδους: Αν επιμείνουν στην ανεξαρτησία, πρώτα θα πεινάσουν και μετά θα υποστούν επίθεση

T. Erdogan για Κούρδους: Αν επιμείνουν στην ανεξαρτησία, πρώτα θα πεινάσουν και μετά θα υποστούν επίθεση

Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε τους Κούρδους του Ιράκ πως αν επιμείνουν στο αίτημα για ανεξαρτησία πρώτα θα πεινάσουν και στη συνέχεια αν χρειαστεί θα υποστούν επίθεση από ξηρά και αέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Τ. Erdogan τόνισε ότι τα πάντα θα τελειώσουν για τους Κούρδους του Ιράκ, μόλις η Τουρκία κλείσει τον αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από το Κιρκούκ στις διεθνείς αγορές, μέσα από το έδαφός της. «Θα πεινάσουν μόλις επιβάλουμε κυρώσεις. Τα έσοδά τους θα εξαφανιστούν και δεν θα μπορούν να βρουν τρόφιμα όταν τα φορτηγά που περνούν από την Τουρκία σταματήσουν να τους ανεφοδιάζουν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια μάλιστα, δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και της στρατιωτικής εμπλοκής αν απαιτηθεί. 

Στο μεταξύ η κατάσταση για τους Κούρδους γίνεται ακόμα πιο ασφυκτική καθώς με εξαίρεση το Ισραήλ σύσσωμη σχεδόν η διεθνής κοινότητα έχει ταχθεί κατά της ανεξαρτησίας τους. Είναι ενδεικτικό ότι παρά τις τριβές μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ, οι δύο χώρες έχουν βρει στους Κούρδους έναν κοινό εχθρό. Σήμερα οι δύο χώρες πραγματοποίησαν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στη συνοριακή γραμμή στέλνοντας μήνυμα τόσο στους Κούρδους όσο και στη διεθνή κοινότητα ότι δεν θα δεχθούν την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους.

Επίθεση και στη Γερμανία

Σε άλλη δήλωσή του Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Γερμανία θα πάθει ό,τι και η Ολλανδία, η οποία «επιτέθηκε» στην Τουρκία και δεν έχει ακόμα κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την πραγματοποίηση εκλογών.

Ειδικότερα, ο μπλέκοντας την “αντι-τουρκική” όπως τη χαρακτήρισε στάση της Γερμανίας, το γεγονός ότι στην Ολλανδία εδώ και 191 ημέρες υπάρχει μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση και το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, ο Τ. Erdogan ισχυρίστηκε ότι θα πάρει πολλούς μήνες στη Γερμανούς πολιτικούς προτού καταλήξουν σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο σχολιασμός και πολύ περισσότερο η εμπλοκή στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας είναι πλέον κάτι σύνηθες εκ μέρους του Τούρκου προέδρου.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε καλέσει τους Τούρκους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία να μην υποστηρίξουν το CDU, το SPD ή τους Πράσινους γιατί είναι όλοι εχθροί της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμα:

- Υπέρ της ανεξαρτησίας του ιρακινού Κουρδιστάν το 93% των Κούρδων

Διαβάστε Περισσότερα