T. Erdogan: Η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο από ό,τι το αντίστροφο

T. Erdogan: Η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο από ό,τι το αντίστροφο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο από ό,τι το αντίστροφο, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, καταγγέλλοντας έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία ήταν έντονα επικριτική για το κράτος δικαίου της χώρας του, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο. 

Τα σχόλια του κ. Erdogan έρχονται εν μέσω της διαμάχης στην Ευρώπη σχετικά τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές από τη Συρία και άλλες περιοχές.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο από ό,τι η Τουρκία χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο T. Erdogan εν μέσω επευφημιών, σε τηλεοπτική ομιλία του σε δημοτικούς ηγέτες της Άγκυρας, καταγγέλλοντας ως «προκλητική» έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της περασμένης εβδομάδας, η οποία κατηγορούσε την Τουρκία για οπισθοδρομήσεις σε ζητήματα δημοκρατίας.

«Τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει φροντίδα σε αυτή τη χώρα, ώστε να μην ενοχλούν τους Ευρωπαίους. Υπάρχει κάτι σχετικά με αυτό στην έκθεση;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σε μια εποχή κατά την οποία οι σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε θετική φάση σχετικά με τους μετανάστες ...είναι προκλητικό να βγαίνει μια έκθεση όπως αυτή», πρόσθεσε.